Comentari "L'intel·lectualisme moral socràtic"
- En aquest text Plató ens mostra les idees que tenia la gent sobre la ciència, ens diu que la ciència no té força, que les coses que ens guien són altres, com poden ser la passió, el plaer, l'enuig, l'amor, la temença..., però mai la ciència.
És a dir, la ciència no ajuda a l'home, les coses que veritablement l'ajuden són unes altres.
- La veritable guia de l'home.
- En aquest text, Sòcrates ens intenta explicar la opinió que té la gent respecte a la ciència, i, en general, la gent opina que la ciència no té cap força i que no pot dirigir, diuen que això ho fan altres coses com la passió, l'amor, el plaer, l'enuig, la temença, etc...
Sòcrates ens pregunta si els homes actuen segons els seus valor o segueixen a la ciència, diu que si els homes que coneixen el bé actuaran correctament i aquells que només coneixen el mal obraran malament?
Sòcrates a la seva teoria afirma que els homes actuen segons la ciència.
- El text ens parla de la teoria de l'intel·lectualisme moral de Sòcrates. Ell intenta definir els conceptes morals perquè pensa que si no ho fem no seria possible el diàleg, s'han de definir de forma exacta i universal.
Sòcrates ens parla de la ciència com a guia dels homes, i tots han d'entendre el mateix per ciència, sinó no s'entendrien entre ells.
La teoria de l'intel·lectualisme moral es pot comparar amb el pensament del sofistes, que defensen la relativitat, diuen que cada persona pot entendre un valor a la seva manera, per una persona l'amor pot significar una cosa i per una altre pot significar una altra cosa diferent, aquest pensament es totalment contrari al de Sòcrates, ja que ell diu que tots els valors han d'estar definits de la mateixa manera, sinó no seria possible la comunicació.
miércoles, 21 de octubre de 2009
Activitat 6
Publicado por xavi =D en 14:32
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
0 comentarios:
Publicar un comentario