BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lunes, 29 de septiembre de 2008

Esquema "El saber científic"

miércoles, 24 de septiembre de 2008

Redacció "Creieu que la filosofia és una ciència?"

Jo crec que no és una ciència, perquè una ciència dóna respostes mitjançant l'experiència i respon amb seguretat, en la filosofia cadascú dóna la resposta que creu més apropiada, un filòsof pot dir una cosa i una altre pot dir totalment el contrari.
La ciència formula hipòtesis, lleis que poden ser acceptades o rebutjades per mitjà de l'experimentació i l'aplicació de les matemàtiques, en canvi, en la filosofia cadascú respon les hipòtesis com creu.
Però la filosofia i la ciència es necessiten mútuament, un filòsof necessita la ciència per saber si les seves teories tenen algun grau de validesa, i un científic, encara que sigui per mitjans experimentals, acaba fent filosofia, encara que no se n'adoni.
En definitiva, jo crec que la ciència i la filosofia són dues coses diferents però que es necessiten mútuament.

lunes, 22 de septiembre de 2008

Redacció "Filosofia"

La filosofia és una manera d'expressar les coses que ens envolten, serveix per intentar respondre a preguntes que encara mai ningú a sapigut contestar amb certesa, com per exemple: D'on venim?, Hi ha vida després de la mort?, Com es va crear el món?...
Els filòsofs busquen el coneixement, busquen fugir de la ignorància.
La filosofia és un sistema particular d'entendre la vida i tot el que està relacionat amb ella.
La filosofia es diferència de la ciència en que moltes de les preguntes que es planteja no poden ser respostes per mitjà de l'experiència, i de la religió, en que no pot acceptar explicacions basades en la fe o la revelació.